Pravila privatnosti

  NASLOVNA
Uvod
Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava – ZAPRAF je jedina organizacija za zaštitu i prikupljanje naknada od iskorištavanja prava proizvođača fonograma na teritoriju Republike Hrvatske.

ZAPRAF potiče korištenje Međunarodnog sustava identifikacije zvučnih i video zapisa ("ISRC”). ISRC pomaže izbjeći višeznačnost i pojednostavljuje upravljanje pravima kada su zapisi korišteni u više različitih formata, distribucijskih kanala ili proizvoda. ISRC ostaje fiksna točka kada se zapis koristi kroz različite servise, preko granica ili u različitim licencnim ugovorima. ZAPRAF ne dodjeljuje ISRC kodove, već to čini Svjetska diskografska organizacija (IFPI).

ZAPRAF objavljuje bazu snimaka zajedno s njihovim ISRC kodom na kojima prava imaju nositelji fonograma koji su ZAPRAF-u dali punomoć. Ova pravila privatnosti propisuju opća načela koja reguliraju način na koji postupamo s podacima u vezi s vođenjem ISRC baze.

2. Koje podatke prikupljamo?
Obrađujemo sljedeće podatke o fonogramu koje nam prilikom prijave fonograma za ISRC bazu dostavljate: datum izdanja, tip izdanja, EAN/UPC barkod, naziv izdanja, naziv ili ime izvođača, žanr, naziv izdavača, ISRC, trajanje, ime autora glazbe/teksta, ime aranžera, naziv ili ime producenta.

Mi ćemo obrađivati samo minimalne količine podataka koje su neophodne u svrhe određene ovim Pravilima privatnosti.

3. Što činimo s vašim podacima?
U kontekstu ISRC baze prikupit ćemo, pohranjivati i koristiti vaše podatke isključivo za sljedeće svrhe: vođenje baze fonograma koji sadrže ISRC kod; rješavanje upita vezanih uz korištenje ISRC kodova i rješavanje problema ili pogrešaka, kao što su sukobi između dodijeljenih kodova ili zlouporabe koda; upravljanje ISRC bazom za teritorij Republike Hrvatske.

Prilikom obrade vaših podataka za gore navedene svrhe osigurat ćemo da se uvijek obrađuju sukladno važećim propisima koji se tiču privatnosti i zaštite podataka. Također ćemo podatke obrađivati u skladu s jasno određenim pravnim temeljem. Obrada vaših podataka provodit će se najčešće kako bi se zaštitili naši legitimni interesi i ključni interesi korisnika sustava ISRC. Pristup podacima dostupan je zainteresiranoj javnosti.

4. Sigurnost
Vaši podaci pohranjeni su na našim sigurnim poslužiteljima i računalnim sustavima i zaštićeni su od neovlaštenih izmjena odgovarajućim tehničkim i organizacijskim sigurnosnim mjerama provedenim u skladu s važećim propisima.

U slučaju da se vaši podaci prenose pružateljima usluga koji djeluju u naše ime (kao što su pružatelji usluge hostinga), poduzet ćemo sve korake kako bismo osigurali da vaši podaci budu zaštićeni i da se s njima postupa u skladu s ovim Pravilima privatnosti. Konkretno, s pružateljima usluga sklapamo ugovore kojima reguliramo da obrađuju vaše podatke samo prema našim uputama i samo u svrhu pružanja ugovorenih usluga.

5. Zadržavanje podataka
Vaši podaci bit će pohranjeni samo onoliko koliko je nužno da bismo ispunili svrhu za koju smo podatke prikupili i u skladu s internim politikama.

6. Izmjene Pravila privatnosti
Sve promjene Pravila privatnosti bit će objavljene na ovoj stranici i, ako je potrebno, o promjenama ćemo Vas obavijestiti.

7. Kontakt
Pitanja, komentare i zahtjeve u vezi s Pravilima privatnosti uputite na szop@zapraf.hr.